Udstyr

Mariakager.dk

Udstyr

 

Der findes jo oceaner af udstyr til kagebagning og jeg har til tider haft svært ved at gennemskue, hvad der er nice-to-have og hvad der er need-to-have. Det afhænger også af, hvor meget man bager og hvor meget pynt, man laver. Herunder har jeg listet de ting, som jeg synes har hjulpet mig meget og som jeg synes, er et godt sted at starte, hvis man gerne vil anskaffe sig nogle kageting og i gang med kagebageriet.

 

 

Min ELSKEDE KitchenAid, som jeg ønskede mig i flere år - og fik til min 30 års fødselsdag!! Den har skåret MANGE timers arbejde væk, for nu skal jeg ikke længere stå med en håndmixer og være fastlåst af denne, men kan faktisk gøre andre ting, mens maskinen pisker og rører. Det er en FANTASTISK hjælp til en storbagende tøs som mig. Man kan få andre røremaskiner, der har størrer motorer og dermed større kapacitet, men jeg synes at denne KitchenAid dækker mit behov og så er den så stilet, at man gider at have den stående fremme. Det er en god ide, at investere i en ekstra skål eller to. Jeg var så heldig, at få en ekstra skål (stor glasskål) i fødselsdagsgave og det har jeg været glad for. Det giver muligheden for at lave flere typer fyld umiddelbart efter hinanden, så man hurtigt kan få det lagt i kagen og sætte denne på køl så det kan stivne - man skal ikke til at vaske op osv. imellem. Om den er nice-to-have eller need-to-have? Tjah, det er jo principielt en nice-to-have enhed, for man kan jo klare sig med sin elpisker. Jeg vil dog sige, at glæden ved at bage stiger eksponentielt med brugen af maskinen og der er helt klart opskrifter, som jeg ikke ville give mig i kast med, hvis jeg ikke havde denne - jeg har ikke tålmodigheden til at stå med en elpisker i 30 minutter og vente på at min IMBC bliver kold....

 

Mine justerbare kageringe! De er simpelthen supergode og smarte. Både den firkantede og den runde kan indstilles til den størrelse, man har brug for og kan efterfølgende anvendes til at lægge om kagen, mens fyldet stivner. De er så superpraktiske, at det næsten er til at græde over. Man kan dog klare sig med almindelige bageforme og det gjorde jeg da også i lang tid. Lader man fyldet stivne inden man lægger kagen sammen, vil det heller ikke løbe så meget ud og man kan rette på det, når det er stivnet i kagen i køleskabet. MEN, så snart man rører eller sprøjter fyld ud - især, hvis det indeholder husblas - så ødelægger man den gitterstruktur, der opstår når fyldet "sætter sig" og man ender i sidste ende med et lidt mere flydende fyld, end hvis det bare havde fået lov til at stivne i kagen fra starten. Og et stivere fyld giver også en nemmere opsmøring. DERFOR har jeg været RIGTIG glad for mine justerbare kageringe; der har sparet mig for meget bøvl gennem tiden - og er der noget jeg sigter efter, så er det at fjerne ting fra min hobby, som jeg synes giver bøvl :-)!

Der findes et hav af forskellige kageforme på markedet - mange af dem har et motiv af den ene eller den anden slags. Jeg har oplevet, at jeg faktisk ikke har brugt ret dem, jeg har købt, ret meget. Det er begrænset, hvor mange gange man har lyst til at lave en blomst eller en bil. De eneste forme jeg har brugt rigtig meget, har været den fodboldform, jeg købte i USA. De halvrunde kugler er blevet brugt til både Barbiekage og Boobcakes. Men de er langt fra nødvendige og jeg vil anbefale, at der i stedet investeres i et par justerbare forme - de er altså ALLE pengene værd.

 

Opsmøring i mit hjem foregår ved hjælp af spatler - Der kan gøres med brede knive og dejskrabere, men jeg er super glad for mine spatler.

 

Når det kommer til overtræk på kagen er mit råd simpelt: køb nogle udglattere!! De gør hele forskellen i forhold til at få en (nogenlunde) glat overflade på kagen! Gør det - gør det- gør det!

 

Jeg har i min pyntning lavet rigtig mange blomster, men der er dog to, der går igen; rosen og frugtblomsten. Jeg vil anbefale, at man køber et sæt udstikkere til at lave roser med og finder en instruktionsvideo på nettet. Det er faktisk en nem blomst at lave, den kan fylde meget og imponerer hver gang. Man kan få både en stor udstikker til flere blade og et sæt med individuelle bladudstikkere - begge dele fungerer for mig. Derudover har jeg på mange af mine kager anvendt en frugtblomst som er en udstikker med medfølgende mould (præger) Den er SINDSSYGT god, nem at bruge, giver hurtigt mange blomster og blomsterne bliver RIGTIG fine, En dyr investering, men den har været ALLE pengene værd! Det er et firma, der hedder Remy, der laver den og man kan bl.a. købe den hos Specialkoebmanden.

Udover blomsterne, vil jeg anbefale begynderbageren at købe nogle udstikkere til blade, for det binder dekorationen af kagen sammen. Køb nogle udstikkere til f.eks. rosenbuskblade og andre gængse bladtyper, som kan kombineres med de to blomstertyper. Derudover kan udstikkere til cirkler, hjerter og stjerner også anbefales, da disse er oplagte til børnekager o.l.

 

Jeg har investeret i en lille plade og en tilhørende lille rullepind, som jeg finder frem, når jeg skal lave pynt. Det er nemt at tage med sig og så kan jeg sidde en aften ved sofabordet og hygge mig, uden at skulle finde alt muligt kæmpegrej frem. Så det får også min anbefaling med.

 

Til de mere erfarne bagere, der har lyst til at prøve kræfter med de lidt mere virkelighedstro blomster, så køb nogle fødevarepensler, spiselige dust farver og nogle bøger af Alan Dunn - så er der underholdning nok til et års tid!

 

Disse to ting, er måske lidt nice-to-have, men der er til gengæld også SUPER-NICE-to-have: Bogstavsudstikkere og perlekædesilikoneform. Den første, fordi der OFTE skal skrives på en kage og det er nervepirrende kun at have ét forsøg med chokoladesprøjteposen - den anden fordi den nemt, elegant og hurtigt afslutter kagen og skjuler den (måske) grimme kant forneden.

 

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved

 

Kontakt: maria@mariakager.dk