Fyld

Mariakager.dk

Fyld

 

 

Hindbærfromage

Beskrivelse: Denne opskrift har jeg taget fra Mette Blomsterbergs Hindbærlagkage. Fromagen er rigtig frisk og lækker - smager meget af hindbær, bliver rigtig godt stiv ved afkøling og er ikke så flødetung, som mange af mousserne nemt kan blive. Kan klart anbefales!

Kilde: http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/Uds_2/20100223110650.htm

Portionsstørrelse: 1½ lag i en Ø25 cm kage eller 1 lag i en bradepandekage.

Ingredienser:

  • 5 bl. husblas
  • 200 g. hindbær - friske eller optøede frosne
  • 50 g. flormelis
  • ½ l. piskefløde
  • ½ vaniljestang

Fremgangsmåde:

  • Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.
  • Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål.
  • Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbær blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på kagebunden med en kagering/bageform omkring.

 

 

Jordbærmousse med Asti og hakket mørk chokolade (evt. Toblerone)

Beskrivelse: Lækker mousse! Har brugt den mange gange, da den passer til mange andre mousser. Den har dog den svaghed, at jordbærrene ikke smager så meget igennem og ved for tykt et lag kan den blive en smule tung.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 2 lag i en Ø25cm kage eller et tykt lag i en bradepandekage.

Ingredienser:

  • 1 bæger past. æggehvider
  • 1 bæger past. æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 300 g frosne jordbær
  • ½ L fløde
  • 6-7 blade husblas
  • 1 dL Asti
  • 100 g mørk chokolade (evt. Toblerone)

Fremgangsmåde:

  • Læg husblas i blød i rigerligt med koldt vand ca. ½ time.

 

  • Put jordbærrene i en gryde og giv dem et opkog. Blend jordbærrene til mos i gryden og tag gryden af varmen. Tilsæt Asti til jordbærmosen. Vrid vandet af husblassen og dump den ned i gryden - rør rundt til husblassen er opløst og stil herefter gryden til side, så mosen kan køle af, mens resten af moussen forberedes.

  • Æg og sukker piskes hvid og luftig - gerne mere end 5 minutter.

  • Pisk fløden meget stiv.

  • Hak chokoladen fint.

  • Tag en skefuld af æggeblandingen og bland den med den nu fingervarme jordbærmos - bland det godt sammen. Hæld herefter jordbærmosen over i resten af æggeblandingen og rør det ldt forsigtigt sammen .

  • Tag en skefuld flødeskum og overfør den til jordbær/æggeblandingen - bland det godt sammen. Overfør herefter jordbær/æggeblandingen til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.

  • Vend chokoladen i.

  • Enten hældes jordbærmoussen direkte over lagkagebundene i en bagering eller også hældes den i en stor pose og lægges på køl ca. 30-45 minutter indtil den kan sprøjtes ud på kagen. Stil kagen på køl så fyldet kan sætte sig.

Tips:

Jordbær kan erstattes med andre bær. Eventuelt kan Asti og chokolade undlades og således opnås en ren bærmousse.

Hurtig limemousse

Beskrivelse: Jeg er ikke vildt imponeret over denne mousse og har da også tilføjet ekstra husblas til opskriften, da jeg ikke syntes moussen blev stiv nok. Men den er hurtig at lave og kræver ikke store indkøb. Nemt til en hurtig lagkage.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 1 lag i en Ø25 cm kage.

Ingredienser:

  • 1 pose kagecreme inkl. tilbehør
  • 3 Lime
  • Revet skal af 1½ lime
  • 2½ dL fløde
  • 3-4 blade husblas

Fremgangsmåde:

  • Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand ca. ½ time.

  • Tilbered kagecremen som anvist på pakken.

  • Smelt husblassen over vandbad, tag det af varmen og rør skal fra lime og limesaft i. Rør lmeblandingen sammen med kagecremen.

  • Pisk fløden til skum og vend forsigtigt cremen i flødeskummet.

  • Hæld cremen over kagebunden i en bagering eller lad den stå i køleskab 10-15 minutter, hvorefter den er klar til at blive fordelt på kagebunden.

  • Stil kagen på køl så fyldet kan sætte sig.

Hyldeblomstmousse

Beskrivelse: Jeg ELSKER hyldeblomstsaft, så denne mousse skulle prøves. Jeg synes den er let og frisk, men ikke helt syrlig og smager ikke helt nok af hyldeblomst til mig. Jeg anbefaler at øge mængden af husblas og tilføje lidt mere hyldeblomstsaft og evt. lidt lime. Men dette er opskriften i det oprindelige format.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 1 lag i Ø25 cm kage

Ingredienser:

  • 4 past æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 6 bl. husblas
  • 2 dL hyldeblomstsaft koncentrat
  • 2½ dL fløde
  • 4 past æggehvider

Fremgangsmåde:

  • Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand ca. ½ time.

  • Pisk æggeblommer med sukker til en lys skummende masse.

  • Pisk fløden til skum og vend den i æggesnapsen.

  • Smelt husblassen over vandbad, tag det af varmen og bland hyldeblomstsaften i - rør det godt sammen.

  • Vend husblassen i flødeblandingen.

  • Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.

Tips: tilsæt 1 ekstra bl. husblas samt saften af 1 lime (sammen med hyldeblomstsaften - MUMS!

 

Kirsebærmousse

Beskrivelse: Rigtig lækker mousse - er vild med kirsebærsmagen. Jeg sier bærrene fra saucen, da jeg ikke bryder mig om syltede bær, men det er en smagssag.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 1 lag i en Ø25cm kage.

Ingredienser:

  • 200 g kirsebærsauce
  • 4 bl. husblas
  • 1/4 L fløde

Fremgangsmåde:

  • Læg husblassen i koldt vand ca. ½ time.

  • Pisk fløden til flødeskum.

  • Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovnen og bland den i kirsebærsaucen. Vend kirsebærsaucen i den stiftpiskede fløde.

  • Læg fyldet i kagen og stil kagen på køl så fyldet kan sætte sig.

Tips: I stedet for at varme husblassen over vandbad kan kirsebærsaucen opvarmes til et hurtigt opkog, hvorefter det opblødte husblas tilsættes. Blandingen afkøles til den er fingerkold og blandes så med flødeskummet.

Baileys mousse

Beskrivelse: smager som navnet siger - af Baileys. En lækker chokolade-agtig mousse med lidt kant. Jeg prøvede den sammen med chokoladekagebunde og en chokolade mousse - chokoladeelskerne på arbejde gik amok :-)

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: ca. 1 lag i en Ø25 cm kage

Ingredienser:

  • 4 bl. husblas
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 dL Baileys
  • 4 past. æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 3 dL fløde
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Smelt herefter husblassen over vandbad, tag det af varmen og bland Baileys i.

  • Smelt den hvide chokolade og rør Baileys blandingen i.

  • Pisk æggeblommer og sukker og rør denne blanding i Bailey blandingen.

  • Pisk fløden stiv og vend Baileys blandingen forsigtigt i.

  • Hak den mørke chokolade og vend det i.

  • Stil moussen på køl og vend den indimellem, så chokoladen ikke falder til bunds. Når moussen er semi-fast og chokoladen jævnt fordelt, fordeles moussen på kagebunden i en bagering.

  • Stil kagen på køl, så fyldet kan sætte sig.

 

Toblerone creme

Beskrivelse: en af de fyld typer, jeg har lavet allermest!! Når turen går til Tyskland, bliver der altid handlet billig Tobleronevarianter ind, så jeg har et lager liggende klart. Alle typer af Toblerone kan bruges. SUPER nem at lave.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: ca. 1 lag i en Ø25cm kage.

Ingredienser:

  • 200 g Toblerone
  • 1/4 L fløde

Fremgangsmåde:

  • Chokoladen hakkes og smeltes og afkøles en smule til den er fingervarm.

  • Pisk fløden stiv og vend chokoladen i.

  • Læg cremen direkte i en kage og lad den stivne i køleskab natten over.

Tips: LAD VÆRE MED at blande lidt af flødeskummet over i chokoladen inden det hele blandes sammen; det gør chokoladen klumpet og det kan ikke røres ud igen.

Lime mousse

Beskrivelse: RIGTIG, RIGTIG lækker lime mousse!! Opdagede den først for kort tid siden og har allerede brugt den i to kager. Frisk og lækker!!

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: ca. 2 lag Ø20 cm kage.

Ingredienser:

  • ½ L fløde
  • 2 dL creme fraische
  • 2 dL Yoghurt natural
  • 1½ dL sukker
  • 2 tsk revet limeskal
  • 1 dL limesaft (ca. 4 frugter)
  • 6 bl. husblas

Fremgangsmåde:

  • Pisk fløde til let skum.

  • Rør creme fraische, yoghurt og sukker sammen til sukkeret er opløst.

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter og smelt det herefter i en gryde sammen med limesaft og skal. Når husblassen er opløst tages gryden af varmen og køler lidt af inden det hurtigt piskes sammen med yoghurt blandingen.

  • Vend yoghurt blandingen over i flødeskummet.

  • Læg moussen på kagebunden i en bagering og lad fyldet stivne i køleskabet 6-8 timer.

Citrus-Mascarpone creme

Beskrivelse: smagen af denne creme er helt i top og den passer rigtig godt sammen med en lidt sødere fyldtype som f.eks. jordbærmousse. Desværre er Mascarpone ret dyrt, hvilket er det eneste minus ved fyldet.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 1 lag i en Ø20 cm kage.

Ingredienser:

  • Saft af 1 citron
  • 50 g sukker
  • 1 bæger mascarpone
  • (evt. 1/4 L fløde)

Fremgangsmåde:

  • Pisk mascarpone, sukker og citronsaft sammen.(Pisk fløden stiv og vend mascarpone cremen i.)

  • Læg fyldet i kagen i en bagering og lad det stivne i køleskabet.

Tips: denne fyldtype kan godt være lidt vanskelig når det kommer til opsmøring af kagen, da fyldet ikke bliver super stift så vær forsigtig ved opsmøring og sørg for at opsmøringsmediet er tilpas blødt.

Daim creme

Beskrivelse: Lækkert, knasende fyld.

Kilde: www.min-mave.dk

Portionsstørrelse: 1 lag i en Ø20 cm kage

Ingredienser:

  • 200 g Daim chokolade (evt. Daim Marabou)
  • 1/4 L fløde

 

Fremgangsmåde:

  • Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Lad det afkøle til det er fingervarmt.

  • Pisk fløden og vend det afkølede chokolade i flødeskummet.

  • Læg cremen i kagen i en bagering og stil kagen i køleskab og lad det stivne 6-12 timer.

Tips: jeg plejer at lave ½ ren Daim chokolade og ½ Marabou chokolade for at få mere chokolade til at stive cremen af.

Abrikos mousse

 

 

Kilde: Maria Christensen

Portionsstørrelse: 1 lag i en Ø25 cm kage

 

Ingredienser:

  • 250 g abrikosgrød (færdiglavet)
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 5 bl husblas
  • 1/4 L fløde

Fremgangsmåde:

  • Læg husblas i blød i koldt vand ca. 15 minutter.

  • Opvarm grød efter anvisning på pakken, tag det af varmen og tilsæt marmeladen - blend evt. grøden, hvis der ønskes en glat mousse uden klumper. Tilsæt det opblødte, vredne husblas. og rør rundt til husblassen er opløst. Lad blandingen afkøle til den er fingerkold.

  • Pisk fløden til flødeskum og vend den afkølede abrikosblanding i.

  • Læg fyldet i kagen i en bagering og stil det i køleskab til fyldet stivner (3-4 timer).

Copyright 2012 © All Rights Reserved

 

Kontakt: maria@mariakager.dk