Bunde

Mariakager.dk

Bunde

 

 

Sukkerbrødsbunde

Beskrivelse: den klassiske lyse bund til lagkager. Super nem at lave og dejlig luftig konsistens.

Kilde: *Ukendt*

Antal bunde: 1 stk bradepande eller 2 stk Ø25cm bunde (tykkelse pr bund: ca 2-3 cm)

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 160 g sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk vanille
  • 1 knsp salt
  • 120 g mel
  • (3 spsk kakao, hvis de skal være mørke)

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Æg piskes heftigt med sukker, vand, vanille og salt (og kakao, hvis bundene skal være mørke) til en luftig masse - dette vil ofte tage minimum 5 minutter.
  • Mel og bagepulver blandes og sies i æggemassen og vend herefter forsigtigt melblandingen rundt i æggemassen til der opnås en ensartet konsistens.
  • Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir eller i en springform (Ø25cm), hvor der er lagt bagepapir i bunden.
  • Bag bunden ved 200 grader i 20 minutter (IKKE VARMLUFT).
  • Hvis man vælger at lave bunden i springform, kan bunden efter afkøling deles i 2 bunde.

Bemærkninger:

  • HOLD ØJE MED BUNDEN FØRSTE GANG DU LAVER DEM. De brænder hurtigt på og kræver, at man lige finder ud af, hvor lang tid, de helt præcist skal have.
  • Når dejen spredes ud i en bradepande, skal den bages noget kortere tid. Hvis den derudover bages ved varmluft, kommer bagetiden for en bradepandebund ned omkring 7-8 minutter.
  • Man kan vælge at bage de runde bunde enkeltvis; hermed opnår man bunde, der alle vil have en helt flad side.

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved

 

Kontakt: maria@mariakager.dk